בתאריך 25 לנובמבר 2016 צייץ Gary Illyes כי גוגל צדים את כל אתרי EMD הנחשדים שהוקמו לפעילות ספאם ומדורגים בגוגל. האם זוהי חזרה לרדיפה שעשתה גוגל לאתרי EMD בשנת 2012 ?
ביום שישי ה- 28 לאוגוסט 2012, מאט כץ (Matt Cutts) צייץ בטוויטר לא פעם אחת, אלא פעמיים, בנושא EMD. כך היו דבריו, בתרגום חופשי: "שינוי מזערי עומד להיות באלגוריתם של גוגל, אשר יוריד את הדירוג של אתרים שמילת המפתח שלהם היא גם שם הדומיין, והם גם בעלי איכות נמוכה." הציוץ השני בתרגום חופשי: "השינויים באלגוריתם, בהתייחסות לשמות הדומיין המכילים את ביטוי המפתח ישפיעו במידה שאינה ידועה על 0.6% מהאתרים באנגלית שנמצאים בארה"ב. שינוי זה אינו קשור לעדכון פנדה ופינגווין."
אתר MOZ פרסם בחודש יוני 2013 תוצאות מעקב אחר מספר אתרים מובילים בתחומם אשר מילת המפתח מהווה חלק משם הדומיין אבל לא שם הדומיין במדוייק (PMD שיוסבר בהמשך). התוצאות מראות ירידה ברורה, עקבית ותלולה ב"כוחם" של דומיינים מסוג זה.
עד כה, הציוצים של מאט שהוא, אם לא ידעת, ראש צוות הספאם בגוגל והנציג הבלתי רשמי של גוגל לענייני קידום אתרים SEO. ועתה, ניגש לפירושים. אבל בטרם אתן את הפירוש למה שאמר מאט, ברצוני להתייחס למונחים EMD ו-PMD.
מה זה EMD?
EMD הוא ראשי תיבות של Exact-Match Domain. נושא EMD עלה לכותרות כבר לפני שנים, כאשר התברר ששמות דומיין שמכילים במדויק את מילת המפתח, זוכים להעדפה של מנוע החיפוש גוגל, וכמובן – לדירוגים גבוהים בתוצאות החיפוש. בתגובה הגיונית למדיי התחילו מקדמי אתרים לרכוש שמות דומיין שכללו את ביטוי המפתח המדויק.
למשל, אם אתה מקדם תוכנית שיווק מסוימת למכירת "כפפות איגרוף", סביר להניח שתרכוש דומיין בשם www.boxinggloves.com או www.boxing-gloves.com. גוגל העניק עדיפות והמשמעות היא שבמהרה האתר הזה התברג בראש תוצאות החיפוש, אולי לא במקום הראשון אבל בעשירייה הראשונה כאשר הוא עוקף אתרים ותיקים, מבוססים וגם יותר איכותיים ממנו.
ובעברית, הבה נניח שאתה מקדם את האתר של חברת "חשוקה" המשווקת ציוד לחימום מים שכולל גם "משאבות חום". לחברת "חשוקה" יש אתר משכבר הימים בשם www.hashuka.co.il שבו היא מציעה את מיגוון משאבות החום שהיא מפיצה. מכיון שאתה יודע שמנוע החיפוש של גוגל מעדיף שמות דומיין שכוללים את ביטוי המפתח, הצעת לחברה לפתוח אתר או אתרים נוספים בשמות הבאים:
www.משאבותחום.com, www.משאבות-חום.com
דומיין שכזה נקרא Exact Match Domain. ברור לי וגם לך שהאתר ששם הדומיין שלו הוא "משאבות חום" נבנה כדי לקדם את המונח… משאבות חום. אכן, לא טעית.
אם כך, מתי יש טעם לכלול את ביטוי המפתח בשם הדומיין?
כאשר אתה רוצה להקים אתר אינטרנט לחברה שלך, מן הראוי שתרכוש דומיין עם שם החברה, וגם תקדם את שם החברה – זה הגיוני. ראה את ארומה, קסטרו, אייבורי, סטימצקי ומותגים אחרים.
קסטרו קראו לאתר שלהם www.castro.co.il ולא www.menswear.co.il כמו שרשת בתי הקפה ארומה קראו לאתר שלהם www.aroma.co.il ולא www.coffeeshop.co.il . ברור שכל אחד מהמותגים מקדם עשרות ביטויי מפתח וביניהם את שם המותג שלו: קסטרו מקדמים את קסטרו ו- ארומה מקדמים את ארומה – כך ראוי לנהוג.
מה זה PMD?
PMD הוא "חברו" הקרוב של EMD ופירושו Partial-Match Domain. נחזור לדוגמה הקודמת שבה אתה מוכר כפפות איגרוף. אתה רוצה לבחור דומיין בשם www.boxinggloves.com אך הוא תפוס, וכך גם תפוס שם הדומיין www.boxing-gloves.com. ניסית גם סיומות אחרות כמו .net, .co, .biz ואחרות– והכול כבר נקנה על ידי אחרים.
בצר לך, רכשת את שם הדומיין www.best-boxing-gloves.com. אמנם, זה אינו הביטוי המדוייק boxing gloves שבו חפצת, אבל השם שבחרת קרוב לו במידה רבה. זו בדיוק המשמעות של PMD.
עכשיו, אחרי שהבנת מה זה EMD ו- PMD, אחזור ואפרש את הציוצים של מאט ושל Gary Illyes
הציוץ הראשון בתרגום חופשי: "שינוי מזערי עומד להיות באלגוריתם של גוגל, אשר יוריד את הדירוג של אתרים שמילת המפתח שלהם היא גם שם הדומיין, והם גם בעלי איכות נמוכה."
הפירוש:
"אלגוריתם של גוגל" – אותה נוסחה של גוגל, שאף אחד לא יודע מהי שקובעת לדף באתר שלך ציון שמתייחס לביטוי מפתח מסוים ומתחשב בעשרות פרמטרים נוספים, חלקם פנימיים וחלקם חיצוניים.
"אתרים שמילת המפתח שלהם היא גם שם הדומיין, והם גם בעלי איכות נמוכה" – מאט קושר את הורדת הדרוג לאתרי EMD לא רק בגלל ששמם הוא ביטוי מפתח מדויק שהם מקדמים, אלא קושר זאת באופן ברור לאיכות האתר. לגוגל יש סימנים ומאפיינים רבים כדי לדעת אם אתר, כל אתר, הוא בעל ערך נמוך וכל כולו נבנה רק למטרות קידום ביטויים כאלה ואחרים בתוצאות החיפוש. לכן, אם לאתר יש תוכן לא איכותי וגם שם הדומיין הוא ביטוי מפתח מדויק – מתעורר חשד לגבי הכוונה שלו, ואז גוגל יורידו את דירוג האתר.
הציוץ השני בתרגום חופשי: "השינויים באלגוריתם, בהתייחסות לשמות הדומיין המכילים את ביטוי המפתח, ישפיעו במידה שאינה ידועה על 0.6% מהאתרים באנגלית שנמצאים בארה"ב. שינוי זה אינו קשור לעדכון פנדה ופינגווין."
"0.6% מהאתרים באנגלית בארה"ב" – זה נראה מספר קטן של אתרים, אבל לא. נניח שיש רק עשרה מיליון אתרים באנגלית שנמצאים בארה"ב (הכוונה לאתרים פעילים עם הסיומת com), אז 0.6% פירושו 60,000 אתרים! – זה בכלל לא מעט. 0.6% יכול להיות גם 100% אם האתר שנפגע הוא שלך. חשוב על זה.
ויש גם את הנקודה העברית. השינוי שעומד להתרחש, כך לדברי מאט, יתייחס לאתרים באנגלית בארה"ב, אבל הערכתי היא שלא רחוק היום וגם אנחנו בישראל ובעברית "נהנה" מאותו שינוי אלגוריתם.
"במידה שאינה ידועה" – רוצה לומר, יהיו אתרים שירדו מקום אחד בדירוג, שלושה מקומות או יותר.
"שינוי זה אינו קשור לעדכון פנדה ופינגווין" – פנדה ופינגווין הם חיות נחמדות שגוגל הפכו אותן לחיות שלשמע שמן, חיל ורעדה אוחזים במקדמי האתרים כמו גם בעלי העסקים. פנדה ופינגווין הם שינויים מתגלגלים. עדכון פנדה מאז פברואר 2012 כבר זכה לגירסה 25 בחודש מרץ 2013. פינגווין הצעיר יותר, מאז אפריל 2012, כבר עודכן לגירסה 2.0 מהדורה #4 בחודש מאי 2013. קצת קשה לי לקבל את הטענה הזאת ש"אין קשר", ולכן אומר שהשינוי ביחס ל- EMD ו- PMD נובע גם זה וגם מזה ומיד אסביר.
פנדה, פינגווין והציוצים האחרונים של מאט
פנדה הוא עדכון שעיקרו תוכן, ופינגווין הוא עדכון שעיקרו קישורים. אם כך, איך זה שהם קשורים לציוצים האחרונים של מאט? ובכן, הבעיה עם אתרים שמילת המפתח שלהם היא שם הדומיין כולו (EMD) או חלקו (PMD) היא שיש חשד יותר מסביר שהם הוקמו לצורך קידום בתוצאות החיפוש של גוגל בלבד.
אם יש אתרי EMD עם תוכן לא איכותי, אז הם ייפגעו מעדכון פנדה, ללא קשר האם שם הדומיין מכיל את ביטוי המפתח המקודם. אם שם הדומיין הוא ביטוי מפתח, זה רק מסב את תשומת הלב של גוגל, אבל התוכן הוא שקובע.
אם הקישורים שמפנים אל אתר EMD יהיו ברובם קישורים עם טקסט הקישור שמכיל את ביטוי המפתח המדויק כפי שקיים בשם הדומיין, אז הם יפגעו מפינגווין. הנוכחות של מילת המפתח כולה או חלקה בשם דומיין רק מציפה ומעצימה את הבעיה ומה שקובע הוא פרופיל הקישורים.
האם זהו סופם של אתרים שמילת המפתח היא שם הדומיין כולו או חלקו?
בסופו של דבר, התוכן הוא שקובע. מילת המפתח בשם הדומיין הינה רק פרמטר אחד מבין מאות (יש הסוברים שיש מעל 200) פרמטרים או סימנים שגוגל לוקח בחשבון כאשר הוא מחשב את ציון האתר וכל אחד מדפי האתר שלך.
עדכון פינגווין האחרון פגע במיוחד באתרי EMD, מכיון שמקדמי אתרים רבים שקללו פרמטר זה, של מילת המפתח בשם הדומיין, במשקל עדיף על פני פרמטרים אחרים. הציוצים האחרונים של מאט מכוונים לכך שגוגל ימעיט עוד יותר בחשיבות שלהם ועדכון האלגוריתם האחרון של גוגל בתאריך 25 ליוני 2013 מראה שכוחם של דומיינים EMD הולך ופוחת.
Gary Illyes ציין במפורש בעדכון על אתרי EMD בנובמבר 2016 כי הרדיפה היא אחרי אתרי EMD המדורגים בגוגל והנחשדים בזיבול תוצאות החיפוש. "אין שום דבר רע באתרי EMD" ציין Gary
@gfiorelli1 @aleyda @pelogia there is no inherent problem with EMDs. The problem is when it's combined with other spam tactics
— Gary Illyes ᕕ( ᐛ )ᕗ (@methode) 25 בנובמבר 2016
לסיכום
לאתרי EMD, אלה שמכילים את שם החברה בשם הדומיין וגם אתרי EMD שמקדמים ביטוי מפתח בשם הדומיין יש מקום, ובלבד – שיש בהם תוכן איכותי, בעל ערך ללקוחות. הירידה בכוחם של דומיינים מסוג EMD או PMD אינה מתייחסת לתוכנם של אתרים אלה.
אם יש לך חששות לגבי הסיכויים שהאתר שלך עשוי להיפגע מעדכון זה של גוגל, ראוי שתבחן מה צריך לעשות כדי למנוע את הפגיעה. אם יש לך היסוסים האם לקנות שם דומיין מסוג EMD או PMD, או יש לך שאלות נוספות, פנה אלי עוד היום ואשמח לעזור לך להיות ראשון בגוגל.
The post האם זהו סופם של EMD – Exact-Match Domains? appeared first on SEOreport.